Arama
Arama Sonuçları
Kışı ayrı, yazı ayrı güzel! Kastamonu cennetten bir köşe
Kastamonu, zengin deniz ürünleriyle ünlü olmanın yanı sıra tarihi güzellikleriyle de dikkat çeken bir il. Kastamonu’nun öne çıkan lezzetleri arasında banduma, tirit ve etli ekmek gibi özel tatlar bulunuyor. Ayrıca, Kastamonu Kalesi'nin tarihi atmosferi de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bu eşsiz lezzetler ve tarihi dokusuyla Kastamonu, doğal güzellikleri ve benzersiz tatlarıyla unutulmaz bir deneyim sunuyor.
Depremden sonra vadide doğal göl oluştu
Asrın felaketi, yeryüzü şekli ve doğal alanları da etkiledi. Gaziantep'in İslahiye İlçesinde meydana gelen heyelan, vadide doğal gölet oluşturdu. Köylerin su altında kalma tehlikesi nedeniyle 15 metre derinliğindeki gölden su tahliyesi yapıldı.
Kastamonu Ev Kaya Mezarları nerede? nasıl gidilir?
Kastamonu Ev Kaya Mezarlarına nasıl gidilir? Kastamonu Ev Kaya Mezarları nerede? soruların cevapları haberimizde
Kastamonu Saraçlar Cami nerede? Saraçlar Cami'ne nasıl gidilir?
Saraçlar Cami'ne nasıl gidilir? Kastamonu Saraçlar Cami nerede? soruların cevapları haberimizde
‘1 yıl yetecek suyumuz var’
>>>Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt; “2022 yılında ilimiz bir sel felaketi yaşadı. Bu da Ilgaz İshale Hattı’nda çok büyük bir yaraya neden oldu. Bu hasarın 50 milyon civarında bir maliyeti oldu. 7,5 milyonu devletimiz karşıladı, kalan kısmını kendi öz kaynaklarımızdan tamamladık. Şu anda barajımızda yüzde 50’ye yakın bir suyumuz var. Ilgaz’dan gelen su kaynağımızda da biraz azalma oldu. Su tasarrufu yapmayı kendimize borç bilmeliyiz. Şu an 1 yıl yetecek kadar suyumuz var. Fakat bu sadece içme suyu kullanıldığında yetiyor. Sulamaya kullanıldığında bu süre daha da düşecektir” dedi.
İskeleler kuruldu
Saraçlar Mahallesi’nde bulunan Ev Kaya Mezarları için harekete geçildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sokak sağlıklaştırılması projesi kapsamında Ev Kaya Mezarları’nın da restorasyon ve çevre düzenlemesine başlandı.
KASTAMONU YEMEKLERİ VE KASTAMONU'NUN TARİHİ
Zengin tarihi olan Kastamonu'nun mutfağını mutlaka tatmalısınız.
Ev Kaya Mezarları restorasyonu başlıyor
Saraçlar Mahallesi’nde bulunan Ev Kaya Mezarları için harekete geçildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sokak sağlıklaştırılması projesi kapsamında Ev Kayan Mezarları’nın da restorasyon ve çevre düzenlemesi yapılacağı kaydedildi.
Bu caddenin çehresi değişecek!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Saraçlar Mahallesi Sanat Okulu Caddesi'nde, sokak sağlıklaştırması projesinin ihalesi yapıldı
Kastamonu’da gezilecek yerler neresi ? Kastamonu’da nerelerde gezilebilir ?
Öncelikle Kastamonu’ya gittik fakat nasıl bir seyahat planı yapmalıyız sorusunu cevaplamak gerekiyor. Çünkü sadece güzel yerleri sıralayınca vakti iyi kullanmak için plan da yapmak gerekli. Çünkü aksi şekilde daha az yer görme ihtimali doğuyor.
Ev Kaya Mezarları, doğal restorana döndü
Kastamonu’daki en eski kaya mezarı olarak bilinen Ev Kaya Mezarları, arabaların park alanı olmasının yanı sıra şimdi de öğrencilerin yemek yediği bir alana dönüştü.